BejelentésZvada László
Író, PPG pilóta

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Zvada László - Idegenek (novella)


John Burner, a CIA idegen életformák kutatására szakosodott különleges ügynöke hármat kopogott, majd benyitott a tűz- és robbanásbiztos, nehéz, páncélozott tölgyfaajtón, a főnöke irodájába.
- Üdvözlöm John! - nyújtotta kezét James Darell, a Különleges Divíziók területi igazgatója. - Foglaljon helyet! - mutatott az íróasztala előtt található tölgyfa karosszékre.
- Vágjunk mindjárt a közepébe! Gondolom azért keresett fel ilyen késői órában, mert szeretne beszámolni a kutatása legújabb fejleményeiről. Mondja csak! Nicaraguában szerencsével járt?
- Teljes a siker, uram! Ugyan néhány apróbb mellékszálat még fel kell göngyölítenünk, de a Nicaraguában földet ért idegen űrhajó roncsait sikerült elszállítanunk a texasi kutatólaboratóriumunkba, ahol szinte atomjaira szedtük az egészet, hogy kiáshassuk a szükséges információkat... és még annál is többet!
- Mit találtak? - hajolt előre mohón Darell igazgató.
- A kutatás teljes anyagát ebben a dossziéban foglaltam össze, uram! - húzott elő egy vaskos, zöld csatos dossziét az aktatáskájából Burner különleges ügynök. A dossziét letette főnöke asztalára, aki azonnal kinyitotta, majd belelapozott.
- John! Legyen szíves, a lényegtelen részletek mellőzésével számoljon be az ügy fejleményeiről. A többit majd elolvasom a jelentéséből.
- A Nicaraguában lezuhant UFO jó nyomnak bizonyult. Az űrhajó ugyan ripityára zúzódott a sziklákon ahová becsapódott, valamint az idegen lények se élték túl a katasztrófát, azonban néhány dolog, így a fedélzeti számítógép memóriabankja is túlélte a balesetet. Mivel az ügynökségünk technikusai között akad néhány kiváló hacker, ezért nekik hosszas fejtörés után végül sikerült megfejteniük az idegen számítógép programnyelvét. Sajnos az idegen memóriabank is rendelkezett valamiféle beépített hackervédelemmel, mintha csak számítottak volna arra, hogy próbálkozni fogunk. Szerencsére az egyik hacker-technikusunk igazi géniusz ezen a téren. Neki csupán különleges csemege volt az idegen memóriabank feltörése...- A lényeget, John! A lényeget! - csattant fel Darell igazgató hangja.
- Igen, uram! Röviden szólva, végül hozzájutottunk az idegenek adatállományaihoz.
- Mindhez? - hüledezett Darell igazgató.
- Igen, uram! Az utolsó fontos információmorzsát is lefordítottuk, kielemeztük. A teljes anyagot, a jelentés mellékleteként a két terabájtos pendriveon megtalálhatja. Még az űrhajó irányító és navigációs szoftvere is a kezünkbe került. Ennek kielemzése teljesen leterheli a labor két legnagyobb számítógépének maximális kapacitását. Ha sikerül megfejtenünk az idegenek űrutazásának fiziológiáját, akkor egy csapásra hihetetlen technológia kerül a kezünkbe...
- Mit találtak még? - hallatszott az ingerült Darell igazgató hangja. Nem szívlelte a fecsegést. Burner ügynöknek hirtelen kiszáradt a szája. Hangosan nyelt egyet.
- Az űrhajó adatbankjában információkat és bizonyítékokat találtunk arra, hogy az idegenek már korábban is ellátogattak a Földre.
- Roswellre gondol?
- Nem uram! Erről semmit se találtunk. Arra azonban bizonyítékunk van, hogy az idegenek már évszázadok óta észrevétlenül beépültek közénk, emberek közé.
- Hogyan lehetséges ez? - hökkent meg az igazgató. Balsejtelem fogta el. Úgy érezte, nem akarja hallani a folytatást, azonban a világ minden kincséért se szakította volna félbe Burner ügynök mondanivalóját.
- Az idegenek kifejlesztettek egy biológiai átalakító szerkezetet, amivel az idegenek biológiai struktúráját a földi ember biológiai felépítésével teszi azonossá. Az idegen információk szerint az átalakítás jár ugyan némi rizikófaktorral, de az eredmény általában egy tökéletes emberi személy lesz, akit csupán egy destrukturáló szerkezettel lehet visszastrukturálni az eredeti űrlénnyé.
- Vajon ezek az idegenek hova épültek be és mennyien?
- A legfrissebb kutatási adataink szerint az idegenek beépültek hazánk vezető politikusai és legbefolyásosabb gazdasági szereplői közé, a hadsereg vezérkarát valamint hazánk vezető szervezeteit se kímélve. Magyarul mindenütt ott vannak.
- Uramisten! - vált hamuszürkévé igazgató arca. - Tud neveket is?
- A teljes névlistát a legfrissebb kutatási eredményekkel még nem állt módomban elolvasni, hiszen még csak ma kaptam kézhez. Mindazonáltal hozzátettem a jelentésemhez a dossziéban. Ám a legkülönösebbet még nem is említettem! Az űrhajó adatbankja szerint a beépült idegen ügynökök többségének a teljes korábbi emlékezetét elmentették, majd törölték agyukat, hogy a megfelelő emberi személyiség összes korábbi emlékét bemásolhassák, megváltoztatva a személyiségüket. Ezzel tökéletes homo sapiensként, a vezető személyiségek tökéletes utánzataiként vegyülnek el közöttünk. Az idegen ügynökök agyának tudattalan régiói a felelősek országunk bizalmas információinak kiszivárogtatásáért.
- A többiek? A NATO? A Föld többi országa?- Mindenhová beépültek. - közölte Burner ügynök a megdöbbentő tényt. Az igazgató arcán rángatózni kezdett egy apró idegszál.
- Hogyan tudják továbbítani az információkat?
- Tudósaink megtalálták ennek a kérdésnek is a megfejtését. Az ügynökeik tudatát alvás közben átveszi az agyuk tudattalan régiója. Az emberi agy idegpályái gyengeáramú adóvevőkként üzemelnek és ráállnak a saját mobiltelefonjuk hálózatára. Egyszerű, háttérzörejnek ható, idegen elektromos jeleket küldenek egy, számunkra rejtett idegen adótorony felé, ami valószínűleg szintén egy, vagy két eldugott UFO űrhajó lehet. Valószínűleg a Nicaraguában lezuhant űrhajó váltotta volna az egyik régóta itt, a Földön állomásozó űrhajót.
- De hol a többi űrhajó? Egy-két UFO mégse tudja lefedni a teljes Föld mobilhálózatának vételét...
- Sajnos nincs igaza uram! Az idegenek nem rövid távú transzverzális rádióhullámokat használnak, hanem hosszú távú longitudinális hullámokkal kommunikálnak, amit a mobiltelefon-társaságok adótornyaira csatlakoztatott idegen adó-vevő-átalakítóészülékek sugároznak az űrhajóik felé, amiből valószínűleg elég összesen két darab. Jól kitalálták, hiszen két aprócska űrhajó elrejtése egy egész bolygón nem nagy dolog.
- Azt akarja mondani, hogy a mobiltársaságok vezető szakemberei...
- ...között is ott vannak. Igen! - fejezte be a mondatot Burner különleges ügynök. Darell igazgató arca megnyúlt, majd töprengővé vált. - Köszönöm a beszámolóját. A dossziét rövidesen átolvasom. Ha mindez igaz, az az országunk, meg persze a többi ország belbiztonságát is alapjaiban veszélyezteti. Mit gondol, van lehetőség lefülelni ezeket a beszivárgó idegen ügynököket?
- Igen uram, van! - jelentette ki határozottan a különleges ügynök. Az űrhajóban a tudósok találtak egy különös szerkezetet, ami épségben maradt. Hosszas laborvizsgálatok után a texasi csoportunk tudósai megállapították, hogy egy épségben maradt destrukturálót találtak a nicaraguai kollégák a roncsok között.
- Jól értem, hogy ez az a szerkezet, ami az idegen humanoid ügynököket visszaalakítja eredeti formájukra?
- Igen uram.
- Hol van most ez a szerkezet? - érdeklődött Darell igazgató.
- Bátorkodtam magammal hozni, hiszen jelenleg ez az egyetlen fegyverünk az idegenek ellen. - válaszolt Burner ügynök, majd ismét szétnyitva aktatáskáját, kivette, aztán odanyújtotta főnökének a szóban forgó tárgyat. Darell igazgató szórakozottan forgatta kezében a különös tapintású hengeres tárgyat, miközben a működésével kapcsolatos feltételezéseket hallgatta az ügynöktől. Ekkor egy kiálló, apró bogban akadt meg a körme. Az apró mozdulat megtette a hatását. A szerkezet zümmögve életre kelt. Zöld fényt bocsátott ki magából, ami valahogy furcsán bizseregtette az apró szobában tartózkodók bőrét.
A zöld fény kisvártatva kihunyt, a zümmögés abbamaradt, majd az idegen szerkezet teljesen elcsendesedett az igazgató kezében. A kézben, amire Burner ügynök ostoba tekintettel rámeredt. A kézre, aminek James Darell igazgató kezének kellett volna lennie, de ami ehelyett egy förtelmes, zöldesszürke, hatágú, tekergő, csápszerű idegen végtagnyúlvány volt. Az ügynök reszketve felnézett az igazgatójára. Nem ismerte fel, hiszen egy hüllőszerű, fekete tekintet meredt vissza rá, egy különösen rusnya, zöldesszürkén ráncos arc mögül, ami most valahogy ismeretlenül is ismerősebbnek és barátságosabbnak tűnt, mint valaha.
- Úristen! Hiszen maga is... - összesen ennyit tudott kinyögni.
- És maga... - jött a válasz az idegen ajakról. Arról az ajakról, amit elvileg nem kellett volna megértenie, mégis tökéletesen értette... Illetve... Mit is mondott? Burner ügynöknek szörnyű gyanúja támadt, ezért ránézett a mellette található szekrény tükörfényes ajtajára. Egy űrlény zöldesszürke, ráncos arcának mélyen ülő hüllőszemei tekintettek vissza rá.


© Zvada László                                                                    2017. május 3.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!