BejelentésZvada László
Író, PPG pilóta

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponToll és szárny

Faipari mérnök, író, pilóta.
Mindez én vagyok, mégsem teljes a kép. Ezen rövid felsorolásból hiányzik valami fontos. Valami nagyon fontos. Ember vagyok, aki ebben a felgyorsult, hedonista, abszurd világban szeretnék megállni egy pillanatra, körültekinteni, levegőt venni, majd azt mondani; Ember vagyok! Nemcsak mert embernek születtem, hanem mert emberi tulajdonságokkal rendelkezem. Nem istenivel, nem állatival, csupán emberivel...

Első gondolataim megosztása után talán érdemes megvizsgálni lehetőségét vajon sikerült, sikerülhet-e itt, a XXI. század hajnalán egy feje tetejére álló világban, ebben a Schwajda György-szintjére emelkedő őrült valóságban levegőt venni, és beleüvölteni a tömegbe:
ÁLLJUNK MEG BÉLÁIM! GONDOLKODJUNK!
Merhetem-e hinni, hogy küzdelmes életünk értelmet nyer? Álmaink megvalósítása, megvalósíthatósága életünk céljává válik, és ez az életcél értelmes, pozitív életutat biztosít számunkra, vagy elmerülünk az anyagi világ csillogó ürességében?

Emlékszem, kisgyerekként tágra nyílt elmével fogadtam be a régi, 7 csatornás, fekete-fehér tévénkben látott reklámot, miben egy apró, levegőt hasító papírrepülő reklámozta a MALÉV-ot. Teljesen elbűvölt a háromdimenziós szabadság. Azt hiszem akkor, ott döntöttem el, hogy pilóta leszek!
Ám a szüleim, pályaválasztásom alkalmával másképp vélekedtek: "becsületes szakma kell a gyereknek, őrizze meg a családi hagyományt, legyen faiparos!"
Asztalosságtól a faipari mérnökségig vittem. Megvalósítottam szüleim elképzelését, ám végül a sajátomat sem hanyagolhattam el. 2011-ben siklóernyős pilóta lettem, két évvel később pedig motoros PPG pilóta. Akkor egy álom vált valóra!
Ám az Élet ment tovább. Korábbi poéta lelkületem kitört belőlem 2014-ben, és megjelentette első regényem, a Jéggé vált időt. Azóta a repülés mellett az írás is hozzátartozik mindennapjaimhoz.
Toll és szárny... némi forgácsillattal...

Elérhetőségem:
zvadalaci kukuc citromail pötty hu

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!